Bakslag för våren....

 

Vaknar till riktigt ruskväder - fy! Vilket bakslag för våren! Men, så här är det ju - det är ju faktiskt bara mitten av mars ännu.. och i morgon tror jag solen skulle komma tillbaka, även om det skulle vara rätt kyligt..
Hmm, det är inte måttligt vad det blåser heller...

 

Äsch, vi glömmer dagens väder och ser framåt..
Här är en bild på våra tulpaner som kommit upp en bit (tagen i tisdags). Fortfarande är de oskyddade, så risken är stor att de är (eller redan blivit?) rådjursmat... Fort ut med ett nät!

 

Här samsas de om utrymmet tillsammans med "purpurklättarna" som blommar sedan hela sommaren med kraftigt mörkrosa-lila blommor på silvervita stänglar - vackra och mycket lättodlade. Dessutom frösår de sig lätt själva och dyker upp på olika platser i trädgården...

Så här ser purpurklättarna ut när de blommar..

 

 

..och tomaterna har precis börjat gro.. de som jag planterade i onsdags..

 

Chilin och paprikan tar lite längre tid på sig, där syns inget ännu...

 

Ozzy... hmm, min ständiga följeslagare.. hon vill också vara med och blogga - och helst ligga på tangentbordet.. Vara i fokus helt enkelt, som alla damer vill, eller...? Ja, ja, hon är så enträgen så nu fick hon vara med på bild här...!

 

Närbild - verkligen inte till hennes fördel - hon är sötare i verkligheten (som på bilden ovan), men hennes enträgenhet syns så bra här.. eller hur?

15 mar 2014