Bokrea

 

Ni har väl inte missat att årets bokrea började igår? Kan vara värt att fynda några bra böcker. Jag har lång resväg till jobbet, så då blir det många lästimmar (ca 3 tim per dag..).

Det finns mycket bra att läsa, men de som jag omedelbart kommer att tänka på om jag ska lämna några boktips är dessa;

Carlos Ruiz Zafons triologi om 10-åriga Daniel i 1920-talets Barcelonas gamla stad, och om "De bortglömda böckernas gravkammare". Det händer mycket och innehåller både spänning, mystik, kärlek och lite saga. Första delen är "Vindens skugga", andra är "Ängelens lek" och den sista "Himlens fånge" (den sista är bra, men inte lika på topp som de två tidigare - framförallt den första..). Klart läsvärda - du försvinner bort i bokens värld när du läser!

 

..och en alldeles fantastisk bok;

"Den sista konkubinen" av Lesley Dower. Handlar om en flickas liv och uppväxt på 1860-talet (och framåt) i Japan. Berättelsen griper verkligen tag i dig, och du förflyttas till denna tid i Japan. Här får du också en bra beskrivning om hur det fungerade både i kejsarens palats och på landsbygden. Den måste bara läsas! Den spelades in som film för sisådär 15-20 år sedan ungefär. Filmen är också mycket sevärd, men boken blir flera strån vassare...!

Det finns så mycket bra böcker, så jag skulle kunna fortsätta med massor av tips, men tror jag nöjer mig så här så länge..  Men snart kanske jag kommer med nya godbitar..  Det finns ju dessutom många inspirerande trädgårdsböcker också - Jag har en del i min bokhylla, men tror jag ska utöka samlingen med någon ny..

26 feb 2014