Fredag!

 

Så var det äntligen fredag igen! Efter påskhelgen med många lediga dagar känns den trots allt efterlängtad...

 

 

...men i morgon ställs klockan på 6.00! .... då är det full gång med trädgården.. ALLT måste ju göras nu; fröer, plantor, rensning av rabatter, räfsta bort alla eklöv (från våra 18 ekar..), klippa våra 65 rosor... Pust! ..men ändå kul..!

Vår trädgård lever sitt eget liv, vilket jag tycker är tjusningen med den (men ibland tycker jag den är väl obstinat..). Trädgården går med på vissa ändringar, men absolut inte allt - och min envishet.. jaa, det blir en kamp, men jag gillar ju utmaningar - så varför inte...? Trädgården (och naturen) är ju förstås en given vinnare, men jag kan påverka den ganska mycket ändå...

I morgon fortsätter vårrensningen av rabatter.. Här syns vår rabatt vid parkeringsrundeln längst upp vid vår infartsväg..

Här kommer nya skott (de gråa) av den tacksamma Ulleternellen, som sprider sig villigt, samt Purpurklätten (också grå skott) som blommar med sina rosa-purpurfärgade blommor hela sommaren.. och sprider sig sedan lätt genom egen frösättning.   I kanten mot muren kommer rosen "The Fairy" att blomma i rosa hela sommaren.. Även rosenmalva och rosenflockel kommer blomma, liksom olika gammaldags buskrosor såsom Rose the Recht, Maidens Blush, Louise Odier, Nevada mm... 

Men vi har även den lilla söta "Ormöga" som kommer med sina knallblå blommor så här på våren.. Den sprider sig genom utlöpare och är så söt..

.. och i lite större perspektiv..

"Ormöga" har vi även  som marktäckare i vår Rhodedenronrabatt tillsammans med "vinca minor" som också får blå blommor, men lite senare...

Här är något helt annat - plattfogarna måste ju också rensas.. Mycket nu..

Vi har ju rätt mycket plattläggningar... men det finns ju ett mycket bra fogmedel, Litofix, som är som en porös, genomsläpplig cementfog där inte ogräset fastnar så lätt..  men man måste rensa lite ändå, men inte lika mycket, och bara det är ju en vinst..!

Ha en trevlig fredagkväll nu, så kommer det säkerligen fler bilder från rensning, räfsning, klippning av rosor etc, etc... i morgon.. 

Det händer ju mycket i trädgården nu - spirar och grönskar överallt!

 

 

25 apr 2014