God dessert!

Alltid trevligt att unna sig en god efterrätt någon gång ibland. Efter en söndagsmiddag kanske? Den här desserten är fräsch och god, och går snabbt att göra;

Limemarinerad mango med honungsyoghurtmoussé (4p)

2 mogna mango

Lag:
1,5 dl vatten
1,5 dl socker
1 lime
ca 3 msk citronsaft
citrongräs (behövs dock ej)

Honung-limeyoghurtmoussé:
2 dl grekisk yoghurt
2 msk flytande honung
Rivet skal av en lime
lite limesaft efter smak

Pressa saften ur limen (ev krossa citrongräset). Blanda limesaft, citronsaft (citrongräs) med vatten och socker och koka upp till en lag. Låt svalna.
Skala och skiva mangon. Lägg mangon i lagen och låt marineras under tiden som youghurtmoussén tillreds.
Riv skalet på limen, undvik det vita. Blanda skalet tillsammans med youghurt och honung (och lite limesaft). Ställ kallt minst 15 min.
Lyft mangon ur lagen och servera med youghurtmoussén. Avsluta med att ringla lite lag över. Strö gärna lite råsocker över också. Ät och njuuut!

Önskar er en trevlig söndagkväll!

2 feb 2014