Inredningsdetaljer

Lite utsmyckningar i inredningen gör så mycket. Det ska absolut inte vara för mycket och inte pråligt, men lite accessoarer gör det lite mer levande och personligt hemma. Jag gillar naturmaterial och lugna färger, gärna vitt och åter vitt, brungrått, lite svart och så - förstås - grönt som matchar alla växter...  Vitt och grönt har jag fallit för - Hmm.. en längtan efter våren kanske med sin skira grönska?...  Något som jag tycker är fint, är när man dekorerar med limefrukter. Det är helt rätt naturlig grön nyans - perfekt att lägga på t ex ett ljusfat e dyl. Man får ju byta ut dem med ca 1 veckas mellanrum då de blir lite tråkiga i skalen efter ett tag, men när man kan köpa tre för 10:- så är det väl helt ok!

Här är en närbild där man skönjer limefrukterna..

 

...och lite dekorationer vid pianot..

Tavlan (som sitter ovanför vårt piano) köpte vi i Paris för två år sedan. Jag såg den redan på långt håll och föll direkt för ljuset och lystern i tavlan. Dock kände jag mig lite snål när köpet skulle göras, så vi gick vidare - men, efter att vi gått några kilometer så var jag tvungen att vända - jag ville verkligen ha tavlan! Köpet blev av och det har jag inte ångrat en sekund!

 ... och här är en byst som står på pianot (inköpt på Zandvoort i Nacka - länk finns i högermarginalen). På Zandvoort finns mycket som höjer köplusten! Det var dock ett tag sedan jag var där - det är nog dags för ett nytt besök snart...

 

... och en liten detaljbild av mitt piano..

 

Det är ett så fint gammalt piano. Jag fick det när jag var 10 år - och redan då var det begagnat. Vad glad jag blev då! Pianot har en sådan fin klang i tonerna, men nu är det verkligen i behov av en omstämning. Ska bli snart.... Vill inte byta ut pianot, det är en kär ägodel, så det gäller att pyssla om det (vilket jag nog har försummat en del..).

21 jan 2014