Lite om helgen igen...

 

Hej igen! Inte nog med att det är tidsbrist - även datorkrångel gjorde att jag inte kunde fullfölja mitt tidigare inlägg...

Men nu så.. Här kommer en kort fortsättning av helgen som var...!

Här sitter en glad liten ängel - Olivia - i trappen på framsidan. Bakom henne skymtar den rosa mossfloxen som är helt underbar nu.. Den breder ut sig mer och mer för varje år, och är tacksam att dela och flytta.

..här mumsas det på kakor..!

 

Den här lilla "murklockan" (tror jag att den heter?) är så söt och tacksam. Oerhört lättodlad och växer i princip överallt, även där det nästan inte finns någon jord alls. Här växer den i  vår stenmur på framsidan;

Är den inte söt? Som rosablommande små girlanger som slingrar sig runt stenarna.. Jag har delat och flyttat den till flera platser, t ex runt trampstenar är den fin.

 

Paradisaplarna har också blommat ordentligt i helgen. Så här intensivt rosa är det ena trädet när knopparna börjar slå ut..

För att sedan blekna till ljusrosa, och när de är helt utslagna är blomningen vit!
Men underbart är kort - nu är de redan överblommade..  Dock blir de gröna och fina snart och till sensommaren kommer vackra mörkröda små äpplen..

På bilden nedan syns ett av träden i bakgrunden. Här är det nästan helt överblommat..  Men mossfloxen kämpar på, och våra tre hängkaraganer (som man bara ser en gren av i förgrunden) blommar just nu i gult!

 

 

Vi hade också poolöppning i helgen - nu är allt klart och fixat och lamporna isatta..

Här tar lilla Olivia och morfar Lasse (eller "Tette" som O har kallat honom sedan hon kunde börja prata!..) ett premiärbad!  Många fler bad blev det under den soliga helgen, med skrynkliga fingertoppar som följd..

 

Efteråt är det skönt att få lite saft och bulle och kura ihop sig i ett varmt knä...

 

 

Lite, lite tid inomhus blev det också.. Här är de små systrarna fascinerade av ett kinderägg - och Ebba, som är matglad, ser ut att vilja smaska i sig Olivias chokladägg...

Foto: Söta systrarna Olivia o Ebba

...men det blev Olivia som drog det längsta strået...!

Foto: Sötisar .....

 

Mycket trädgård (förstås) och trevliga träffar med barn och barnbarn! Helgen var intensiv och gick fort (som vanligt!)

Här har lugnet lagt sig igen,  och vi laddade batterierna för en ny vecka. Tycker allt är så fint den här årstiden...

 

Tänk att det blev ett litet inlägg om förra helgen till slut..!

Nu är det ju redan Kristi Himmelsfärdshelg och dags för nya trevligheter!

Ses snart igen - nästa gång tror jag det blir några bilder från hur det ser ut i växthuset just nu!

28 maj 2014