Lördag och trädgård!

 

Jag avslutade ju mitt förra, nyss publicerade inlägg, med att jag måste ut i trädgården nu.. Och det stämmer - det kliar i fingrarna.. Men, tog lite bilder i morse  - så här kommer lite rykande dagsfärskt först...

 

De små plantorna har blivit väl omhändertagna under vår semester, så nu är det hög tid att plantera om de i större krukor med gödslad jord så de kan växa till sig!

 

Chiliplantor - 23 st blev det i denna omgång.. de ser fina ut..

 

..och paprika, 20 plantor..  Chili och paprika går inte att skilja på i det här läget. De ser likadana ut, så bra att markera vad som är vad..!

 

Tomaterna har växt - de behöver verkligen få komma i större krukor nu! Dock - det bästa med tomatplantor är att om de blir lite för långa och gängliga i stjälken, så är det bara att sätta ner stjälken så långt ner i jorden som man tycker behövs. De tar inte skada av det, utan skickar ut nya rötter på den stjälk som hamnar under jord - så blir de buskiga och fina igen!

 

..här är körsbärstomatplantor, som alltid blir lite buskigare och fina redan som så här små..

 

.. och till sist, kronärtskockorna.. vi får se vad det blir av dem.. Men det syns att de behöver mer plats nu..

 

Ja, en hel del att "skola om", som det heter..   Dessutom finns det massor av övervintrade gröna vänner i garaget som behöver tas omhand och få mer ljus och näring... ja, nu har verkligen trädgårdssäsongen satt igång!

 

Pelargonsticklingarna inne frodas också..

 

Visar även hur soluppgången såg ut i morse kl 6.30 - tjusigt tycker jag..

 

Nu ut i trädgården!

12 apr 2014