...brungrått ute - längtar efter vårens gröna...

 

Nu är jag hemma igen..  Letade efter vårtecken under promenaden - lite videkissar syns här och var, och i några trädgårdar hade gula vintergäck och snödroppar kommit upp - ser så fint och förhoppningsingivande ut inför kommande vårvärme... Dock, i vår trädgård syns inte så mycket än - även om blåsipporna i skogsslänterna brukar vara tidiga, men nja - det är nog lite för kallt ännu..

 

Det behövs lite grönt nu - allt är så brungrått ute... Det känns som hela naturen håller andan för att snart brista ut i knoppar och skott, skir vårgrönska och pigga vårblommor.. och det bästa är att vi har allt detta framför oss - snart så!

Nu ska vi ut och klippa våra hasselbuskar och en stor sälg som växer ner mot sjön. Dessa får vi hålla efter flera gånger per år för att de inte ska bli för stora och skymma utsikten. Vi klipper buskarna så de blir täta, runda "bollar". Från början var det vanlig hasselsly som nu har blivit mer som "planterad och välklippt trädgård" även om det fortfarande det genuina naturliga som får dominera ner mot sjön... det blir vackrast så!

1 mar 2014