Växtsysslor..

 

Titta på pelargonsticklingarnas rötter! För en vecka sedan knipsade jag av dem och satte i vattenglas - nu är det dags för plantering i små krukor - det blir många nya mårbackapelargoner!

 

 

Har också klippt lindhäcken idag - oj, vad hög den hade blivit! Den växer minsann på vintern...

 

Här kommer en bild på vår perenna salvia, som faktiskt har varit "färsk" hela vintern och låtit oss skörda från den - rätt fantastiskt tycker jag... Den är väldigt silvergrå nu, men börjar om till våren med fräsch grönska för att sedan bli lite silvrig igen. Salvia är gott på ljust kött - fläskfile, fläskytterfile etc - särskilt gott när man grillar ute på sommaren...

Rätt vacker i sin silverfärg...

Det ser nästan ut som jag använt svartvitt filter när jag har fotat - men det har jag inte! Det är nästan så med det mesta ute nu - är inte så stor skillnad mellan färg och svartvita bilder....

 

Känner att jag vill ha med lite färg ändå i det här inlägget, så här kommer några närbilder på mina orkideér som så tappert blommar om och blommar om, helt utan någon speciell skötsel. De får en gnutta vatten med vanlig blomgödning ca 1 gång per vecka året runt och det verkar de gilla... De blir ju lite knotiga och stänglarna kan växa åt alla möjliga håll, men det tycker jag bara är charmigt!

 

Nu ska jag ladda upp inför kommande vecka - och fortsätta min nedräkning till Thailandsresan.. Nu bara 3 veckor kvar - Jippii!

2 mar 2014