Sommarlängtan igen...

Det är väl inte bara jag som längtar efter sommaren nu? Men först ska våren komma... Visst är det härligt när man känner doften av jord (ja, just jord) första gången efter vintern? Likaså när det doftar regn - för det gör det ju inte riktigt på vintern, även om det regnar. Beror väl på att marken är så kall och frusen fortfarande.

Tänkte visa några pics från vårt växthus och poolen. Den delen av tomten gjorde vi i ordning sist, men använder desto mer! Innan var det en rätt trist slänt, full med sly och tistlar. Det blev verkligen en förvandling av slänten och faktiskt svårt att komma ihåg hur det såg ut innan om man inte tittar på gamla foton. Nu är det tre år sedan poolen, murar, terasser och växthuset kom på plats. Fortfarande pågår planteringar, lite stensättningar etc...

 

Här äter vi gärna middag på sommarkvällarna - särskilt om det är lite halvruggigt ute och man inte vill sitta ute under bar himmel...

 Det här var innan gurkan och tomaterna börjat klänga efter väggarna..

 

Utsikten härifrån över sjön är fantastisk... bara att njuta!

Längst ner skymtar vår brygga - där är det också skönt att bada och sola.

 

Vildvinet som växer vid trappan ner mot poolen är ett skott som bara är nerpetat i jorden. Den trivs onekligen! ..och den lilla på andra sidan var lika stor vid sommarens slut... Får se hur de blir i år..

 

Växthuset, eller "mormors hus", som Olivia säger, är nog rätt mycket mitt hus. Här får jag utlopp för min odlarlust och glädjen av att skörda, inreda och hitta passande föremål och möbler, samtidigt som det är en plats för fullständig avkoppling. När det är tyst, bara hörs fågelkvitter och utsikten över sjön är i fokus, då är det riktigt meditativt.. Särskilt skönt efter en stressig dag på jobbet innan semestern har börjat!

 

Från 'loungen', vår uteplats mellan växthuset och grönsakslandet.

 

Mys i sommarkvällen...

 

 Det är faktiskt inte så långt tid kvar innan vi har sommaren här (ja, ok då - våren i alla fall!)

Dröm om det nu när det börjar bli läggdags - Sussa så gott! 

12 feb 2014