Söndag

God morgon!

Söndagsfrukost - är så mysigt att kunna sitta länge vid frukostbordet utan att vara stressad av någonting. Ute snöar det igen och är rätt grått, så känner inte att jag har bråttom ut idag...

I höstas gjorde jag en tomatmarmelad av de tomater i växthuset som inte hann mogna. Det låter kanske lite underligt, men marmeladen är jättegod. Eftersom man gör den av gröna (och lite guloranga) tomater, är konsistensen perfekt för ett marmeladkok. Citron tillsätts också vilket gör att det tillförs en lite sötsyrlig sting - mumsigt på rostat bröd! (Receptet finns under bilden.)

Recept på Tomatmarmelad på gröna (och guloranga) tomater:

Ca 1 kg tomater
5 hg sylt- (eller gele-)socker
2 citroner, skal och saft (inget vitt från skalet får komma med - blir beskt)
Ev några rosmarinkvistar

Dela tomaterna i bitar. Riv skalet från citronerna och pressa ur saften. Klipp rosmarinkvistarna. Blanda allt med socker och koka i ca 7 minuter (eller tills det börjat tjockna - tänk på att marmeladen tjocknar ytterligare under tiden den kallnar). Häll upp den varma marmeladen i väl rengjorda burkar och förslut.

Lätt som en plätt och går fort! Ett bra sätt att ta tillvara på alla tomater som inte hinner mogna....

Här är min favoritkaffemugg just nu - tycker den är så fin med alla detaljer i keramiken, eller hur?

... och söndagen fortsätter med målningsprojektet... Nu är trapphuset färdigmålat - vitt. Nu ska vi bara hitta en snygg trappbelysning (där det svarta hålet är). Ev kanske jag ska måla en tavla som vi belyser - en stor, mörk skulle nog bli bra som kontrast.. men vi får se vad det blir.. Slipning och spackling nu av övervåningens tapetskarvar...

 

 

Vitt, vitt..  Tänkte göra en tavelvägg på ena sidan, med svarta och kanske även vita ramar till svartvita foton. Något  i den här stilen:  

 

Båda fotona är hämtade från www.styleroom.se (som är ett bra ställe att besöka när du behöver inspiration). 

19 jan 2014