Söndag, Thailand och lavendel....

 

Idag var det mycket trevligare att vakna... Klarblå himmer och strålande sol... Blir nog en lång promenad idag - om jag hinner...

Först fortsätter förberedelserna för Thailand (ganska angenäma..) med koll av sommarkläder, bikinis, tvättning och packning.. Lika bra att få det mesta gjort idag för vardagarna har en förmåga att bara rinna iväg..

Hittade några bilder från när vi var i Khao Lak för två år sedan, och minnena av en fin resa tillsammans med hela familjen kommer tillbaka..

 

Olivia sover i skuggan...

.. och Erik också...

 

Glad och lite trött Olivia (som nyss fyllt 2 år här)...

 

Longtailboat...

Snart är vi där igen, men denna gång till Kamala beach..  en tjuvstart av sommaren..!

 

 

Men åter till verkligheten - det är ju en del trädgårdsfix som är bra om jag hinner med också..

T ex så är det dags att klippa lavendeln. Den behöver klippas varje år, men jag brukar varva med att vartannat år klippa ner den hårt, och året mellan klippa lite lättare - mer putsa. I år är det putsning som gäller. Klipp gärna i rundad form så bryter lavendeln snyggt efter sidorna också och blir som blommande bollar...

Lavendelsorterna "Munstead" och "Hidcote blue" är fina. Även "Dwarf blue" som är mer lågväxande och mer härdig och också fin.

Plantera lavendel, gärna efter gångar eftersom de avger en sån härlig doft när man råkar stöta till dem.. Klarar sig fint här bara man tänker på att de inte får stå i vatten eller för fuktiga jordar - Blanda i sand och grus där de ska planteras och vattna inte mer än första säsongen när de ska etablera sig!

16 mar 2014