Växthuset

 

Glad Kristi-Himmelsfärdsdag på er!

Sol från en klarblå himmel tackar vi för, men kyligt, och nordanvindarna friskar på så det blir nog långärmat idag också...!

Idag ska jag ta itu med alla växter som behöver planteras om i växthuset. De skriker efter större krukor nu! Plantorna växer och frodas för fullt och behöver mer plats för sina rötter.

Här  syns tomater och chili;

 

På den här brickan kämpar kronärtskockorna på (de grågröna). Har inte haft någon vidare fart, men nu sista veckorna verkar de ha rotat sig ordentligt och har vuxit till sig lite. De ska snart planteras ut på friland, får se  hur det går...

 

..några tomater har fått lite krokiga stjälkar i kampen om utrymmet, men som jag tidigare nämnt, när det gäller just tomater så är det inget problem - det är bara att plantera ner den krokiga delen av stjälken i jorden så bildar den nya rötter på stjälken, och den raka delen kan fortsätta växa ovan jord.

 

Trångt nu, men idag ska det bli lite mer ordning där inne!

 

Här syns min gamla vintunna som jag använder som vattentunna (jo, jag har visat den tidigare).. tycker den är rätt dekorativ i sin enkelhet... och så skönt att slippa springa till vattenkranen vid huset varje gång det ska vattnas - och det är många gånger...!

 

Ville ha en tunna med fint lock - de flesta hade inget tryck eller text, men jag hittade en till slut;

 

Nu dags att gå ut i solen (och blåsten) och fixa i växthuset, som sagt. Ska även så de sista fröerna i grönsakslandet!

 

29 maj 2014