Växthuset

 

Oj, vad det blåste igår! Härligt solsken men vinande vindar..

Då var det skönt att vara inne och fixa i växthuset..

Nu är det nästan färdigpiffar, ska bara..... göra lite till, sedan.. och har flera plantor på gång som måste planteras om och ges bort (?). Kan inte ha kvar allt..

 

 

Här fick maken vara med också... väntar lite otåligt på att jag ska bli klar med mitt fotande...

 

Lördagsmys i växthuset - skönt med lite lä...

 

Tomaterna är på gång ordentligt...

 

...och basilikan kämpar på... Jag har tre ruggar med basilika som det plockas av under hela sommaren - älskar den kryddan! De är små nu, men har satt igång att växa och det går jättebra att redan nu skörda lite blad (det stimulerar den också att växa lite fortare)..

 

Lite krukor...

 

Tunnan är just nu fylld med pelargoner i olika former och några småkrukor med chili.
Här ska jag ändra om lite snart...

 

På plantbordet står just nu också lite blandad kompott.. Det som syns längs bak, som är lite högre, är chili som växer bra och har redan börjat blomma, så nu dröjer det nog inte så länge förrän små chilibebisar börjar synas..

Paprikan (syns inte på bilden) har också tagit sig bra och plantorna är stora och fina. Den har dock inte blommat än, men det kommer nog snart.

 

Utsikten är ljuvlig...

Kanske blir det lite tjatigt med utsiktsbilderna... men den är ju densamma - går ju inte att variera så mycket, så ja, det får nog bli så... men jag gillar utsikten, så då blir det ju en hel del foton...

Likadant med växthuset egentligen.. Vi har ju samma möbler som förra året, och inte ändrat möbleringen, eftersom det fungerar så bra så här... Så det blir ju också ganska mycket som upprepar sig från förra året...

 

Den här hörnan, i vinkeln mot den lilla verandan till växthuset, är skön att sitta i. Den ger lite skydd och utsikten är som allra bäst härifrån!

 

 

Måste bara visa det lilla dvärgsyrénträdet (Palibin) igen, nu när det är fullt utslaget. Tycker det är så sött och vilken underbar doft den sprider!

Här mot växthuset...

 

...och här mot vår uteplats som ligger mellan växthuset och grönsakslandet..

 

 

Salvian, som växer mittemot denna uteplats (mitt krydd- och blomland) är helt enorm.. Nu blommar den för fullt och är så fin! Ja, jag vet att man helst inte ska låta kryddor som man ska skörda gå upp i blom, men jag tycker inte att smaken har ändrats efter blomning, inte nämnvärt i alla fall. Därför får den lysa med sin blomprakt nu!

Här syns bara en liten del av den...

 

Timjan är också en fantastisk krydda! Jag har tre plantor som det nyps av hela sommaren...
Så god tillsammans med vitlök och lite rivet citronskal på nygrillat kött...

 

Men nu är det söndag, och här kommer ett nytt inlägg för idag...

15 jun 2014