Yrsnö och kallt... och trädgårdsdrömmar...

Burr.... det blåser och snön hittar ända in under kragen på jackan - det är kallt! Börjar bli trött på kylan nu.. Känns som jag har en analkande förkylning på gång - snuva och kli i halsen... Försöker mota bort den med Enchinaforce, och det går, än så länge.. Enchinaforce är ju extrakt på röd solhatt (rudbeckia) så även här gör blommorna nytta! (Vi som har en hel rabatt full med rödrosa solhattar...)

Längtar efter trädgården, vårsolen som värmer när man hittar en skön hörna, jorden som doftar så gott på våren och givetvis alla små knoppar och skott som kommer fortare än man tror!  Ja, suck, "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" sägs det ju - Men, är det inte då man väntar för länge? Har aldrig riktigt förstått det ordspråket...

Ska se över om det kommit några intressanta frönyheter att så i vår... Under tiden visar jag några bilder från förra årets grönsaksland, växthus och blommor mm.

Bilden ovan är från juni 2013. De höga stjälkarna till höger är vitlök som planterades i oktober året innan skörd. De blev verkligen fina och goda - mycket mer smak än de man köper.

Här syns lite av en dagsskörd, även vitlökarna (som fortfarande är oborstade och jordiga). Gjorde en fin vitlöksfläta av dem sen när de blivit vita.

Squashen producerade och producerade.. vi ändrade nästan hudfärg till grönt i slutet av sommaren. Det blev squaschlasagne, köttfärsfyllda squash, kycklingfyllda squash, fyllda squaschabåtar (halvor) mm.. Många och goda recept som kommer delges på bloggen!

Några av pelargonsticklingarna som vuxit till sig. De två främsta i grå krukor är Mårbackapelargoner. De är så söta och fina i sin ljusrosa färg, men tyvärr har de en tendens att bli långa och gängliga. Man får nypa ofta och korta ner grenarna..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ,,, och till sist en liten "installation" av rosor från "Stanwell Perpetual", kullerstenar, en zinkbalja och vatten. Nej, nu får det vara färdiglängtat för idag.. Nu ska jag pälsa på mig och ge mig ut i vinterkvällen för att hämta lillhjärtat Olivia för en lekstund och handla på vägen. Hon ska få kycklingklubba (grillad) som hon älskar! Ses i morgon!

28 jan 2014