Bakverkstad - lussebullar!

Hej!

Oj, oj.... Nu är vi verkligen inne i den hektiska "före-jul-tiden" när allt ska förberedas, bakas och fixas... Pust - men roligt förstås!

Förstås började julförberedelserna redan för flera veckor sedan, inför 1:a advent... Då hade jag bakverkstad med de små tjejkusinerna Olivia, Ebba och Tyra. Vi bakade lussebullar, och töserna var fulla med energi och kreativitet!

Men tiden rusar, och nu är det ju redan Lucia i morgon! Igår hade vi vårt traditionsenliga Lucia-mingel hemma, men det får jag återkomma till, för nu backar jag några veckor tillbaka i tiden... till lussebaket!

 

Köket var inte så här städat minsann efter bakningen...

 

Lite adventspyntning, framförallt med julblommor med lite dekorationer... Visst är miniängeln söt? Påminner om de små töserna... 

 

Hyacinter förstås... 

 

Åter till bakningen... Här väntar de små systrarna på lilla kusinen Tyra;
Bakbordet är förberett med mjöl och russin, och degen står på jäsning... 

 

Det dröjer inte länge förrän det plingar på dörren - Nu kommer även Tyra så nu sätter vi fart! Det bakas och knådas så det står härliga till...! 


Små knubbiga händer formar och rullar... 

 


"-Titta jag kan också rulla lussekatter!" ropar Ebba glatt...

 

Lite hjälp på traven får töserna då och då... 

 

...och så här glad blir man när man lyckas fylla plåt efter plåt med fina lussebullar... 

 

När bullarna är bakade, eller rättare sagt, när de små pralinerna har tröttnat på att knåda bullar, ville de hellre rita...

Pennor och papper plockas fram och nu är det full koncentration på teckningarna istället; 

 

Från bakverkstad till ritverkstad...! 

 

Olivia visar stolt upp sin påbörjade älva med små vingar... Hon ritar teckningen till Tyra som stolt hade tagit med sig den till dagis och visat upp för alla kompisar...

 

Mysig eftermiddag med små töserna... De fick med sig både påsar med lussebullar och fina teckningar med sig hem... och jag hann också baka en hel del lussekatter och saffransbullar med mandelmassa att lägga i frysen...

Nästa år kanske de två små grabbarna kan vara med och baka, ..eeh, eller i alla fall smaka...

 

Små tjejer... och dockor... Jag hittade de här bilderna i mitt "arkiv"... Nytagna foton på den docka som jag sydde till min dotter när hon var sju år. Hon fick den i julklapp, i silkespapper och fint inslaget... Dockan är fortfarande en favorit bland de små, och visst har den hållt bra?


Dockan har en liten, liten tryckknapp på tummen (och munnen) som gör att den kan suga på tummen - gulligt! 

 

Dockan får avsluta det här "tjej-inlägget"... Men snart kommer mer om årets pepparkakshus och från vårt traditionsenliga Lucia-mingel!

Kram så länge!  

14 dec 2016